MyMachine Slovenija je bil predstavljen na mednarodni konferenci EDID 2014, ki je bila novembra 2014 v Laškem. Tam so se lotili ‘nemogočega’, kar je bil tudi del slogana konference in predstavili modele, načine, metode… skozi igro, družabna (družbena?) omrežja, raziskovanja.

V času, ko je svet na vsakem koraku preplavljen s sodobno tehnologijo, je najbrž iluzorno pričakovati, da bodo dovolj dobro ‘prijeli’ načini poučevanja in sodelovanja iz časa pred informacijsko komunikacijsko tehnologijo in njenih drobtinic.

Na poti druge konference, za katero predvidevajo, da bo postala stalnica, so ob domačih strokovnjakih stopali tudi gostje iz tujine. John Collick se je sprehodil skozi igričarstvo, Jef Staes pa (med drugim) skozi sposobnosti in odkrivanja talentov. S pozdravnimi nagovori so konferenco pospremili prorektorica univerze v Ljubljani prof. dr. Maja Makovec Brenčič, Aleš Ojsteršek (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), Azemina Njuhović (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in mlade kantona Sarajevo) in Mitja Jermol (Institut Jožef Stefan).

Na tokratni konferenci so imeli veliko besede učenci in dijaki, ki so predstavili, kako pouk poteka v njihovih šolskih klopeh, seveda tudi skozi igro. Predavatelji, ki so dobro prakso pripeljali kar iz učilnic pa so predstavili tako programiranje igric kot delo v družabnih omrežjih. Več o konferenci na edid.si.