Sanjski stroji — 2015/2016
1
napredek
V Vrtcu Ptuj je kar 176 otrok iz predšolskih skupin ustvarjalo na temo Sanjski stroj. Nastalo je 65 različnih strojev, izmed katerih smo s študentoma Višje strokovne šole na Ptuju Robinom in Tadejem izbrali »Plavača«. Pri izdelavi in načrtovanju bosta sodelovala tudi dijaka Gimnazije Ptuj Tim in Aljaž.
1
napredek
Pripomoček za varno vožnjo v avtu so si zamislili učenci Osnovne šole Griže, natančneje učenci podružnične šole Liboje. Izdelujejo ga študenti in dijaki Šolskega centra Velenje.
1
napredek
Na Osnovni šoli Predoslje so učenci izmed vsej idej, ki so jih ustvarili, za izdelavo izbrali Senzorski kovček. Sanjski stroj načrtujejo študenti različnih fakultet: Tadej, Nejc, Luka in Robi. Idejo pa bodo izdelali dijaki Gimnazije Franceta Prešerna Kranj.
1
napredek
Sokovnik so si zamislili učenci treh razredov Osnovne šole Ivan Grohar iz Škofje Loke. Izdelujejo ga študenti in dijaki Šolskega centra Škofja Loka, in sicer študent Bine ter dijaki: Erik, Lovro, Adrijan, Rok, Matej in Gregor.
1
napredek
Na Osnovni šoli Frana Kranjca Nova Gorica so učenci izmed vsej idej, ki so jih ustvarili, za izdelavo izbrali Stroj za pripravo zajtrka. Sanjski stroj načrtujejo študenti Šolskega centra Nova Gorica. Na istem centru bodo dijaki tudi uresničili idejo.
1
napredek
Na Osnovni šoli Frana Kranjca Celje so učenci izmed vsej idej, ki so jih ustvarili, za izdelavo izbrali Tobogan, ki poje pesmice. Sanjski stroj načrtujeta študenka arhitekture Maruša in študent Fakultete za dizajn Nejc. Idejo bodo uresničili dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja (Šolski center Celje) in Gimnazije Celje - Center.
2
napredka
MyMachine Slovenija in MyMachine Belgija sta v letošnjem šolskem letu začeli prav poseben eksperiment. V letošnjem ciklu se bo odvilo zanimivo mednarodno sodelovanje: združili smo namreč dve osnovnošolski učilnici, ustvarili pisano interdisciplinarno mednarodno skupino študentov in predvideli sodelovanje dveh srednjih šol v Belgiji in v Sloveniji. Vse to z namenom, da ustvarimo čisto pravi delujoči sanjski stroj, ki bo prvi primer mednarodnega sodelovanja pod okriljem MyMachine Global. V mednarodni ekipi, imenovani BelSlo, sta se najprej povezali Osnovna šola Frana Erjavca iz Nove Gorice in osnovna šola De Sprong Kortrijk iz Flandrije, kjer so učenci narisali inovativne ideje svojih sanjskih strojev. Ustvarjalno delavnico so na osnovnih šolah na obeh straneh Alp pripravili študenti, ki bodo v naslednjem koraku izdelali načrte za izvedbo sanjskega stroja. V Belgiji sodelujejo študenti industrijskega oblikovanja Univerze Howest, v Sloveniji pa ekipo sestavljajo študenti Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in študenti Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.