MyMachine Slovenija sodeluje pri projektu Career Kicker, ki prek pobud različnih organizacij vpeljuje nov, inovativen program neformalnega prostovoljnega usposabljanja na delovnem mestu in omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj, strokovnih kompetenc, znanj in veščin, ki jih mladi potrebujejo na začetku karierne poti. Naša pobuda je povezana z zagotavljanjem trajnosti in vzdržnosti financiranja projekta MyMachine Slovenija po zaključku prvega cikla.

Koncept projekta Career Kicker je sledeč: sodelujoče organizacije na spletnem mestu www.career-kicker.com objavljajo pobude za rešitev konkretnih vprašanj. Mladi do 29. leta starosti imate na voljo 3 tedne časa, da pripravite svoj predlog rešitve pobude. Med prispelimi pobudami organizacije izberejo najboljšo ter avtorja povabijo na 14-dnevno prostovoljno usposabljanje v organizaciji. V tem času mladi pod mentorstvom izkušenih ljudi nadaljujete z razvijanjem ideje ter delate na ostalih konkretnih primerih in vprašanjih, ki ustrezajo vašemu profilu. Ob tem pa tudi dodobra spoznate ustroj organizacije, spletete nova poznanstva, za opravljeno delo pa vam organizacije izdajo priporočilo ter povrnejo stroške prevoza in malice v času usposabljanja.

MyMachine Slovenija prek pobude išče odgovore na naslednja vprašanja:

  1. Poslovni modeli: Kako zasnovati poslovni model za vzdržno financiranje (sustainability) neprofitnega projekta MyMachine Slovenija po zaključku prvega cikla (prvo šolsko leto) in možnosti tržne usmeritve na podlagi produkcije izdelanih prototipov;
  2. Avtorskopravna vprašanja: Raziskava in izpostavitev avtorskopravnih vprašanj v primeru komercialne produkcije posamičnih izdelanih prototipov;
  3. Analiza trga: Raziskava trga potencialnih investitorjev celotnega projekta in proizvajalcev posamičnih izdelanih prototipov.

Rešitve zbiramo do 22. junija 2015. Glede na to, da pobuda obravnava različna področja, lahko podate predlog rešitve na eno ali več postavljenih vprašanj.

Več o pobudi si lahko preberete na spletnem mestu projekta Career Kicker ali na njihovih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Veselimo se vaših predlogov!

pobuda IJS MyMachine